SEO
ОПТИМИЗАЦИЯ

Какво е SEO?

Съкращението SEO идва от Search Engine Optimization или казано на по-прост език – оптимизация за търсачки. Използвайки го, сайтът Ви ще се показва на по-челни позиции при търсене и показване на неплатени или, така наречените, органични резултати. По този начин повече хора ще видят сайта Ви, трафикът към него ще се увеличи и възможностите за продажби също ще са повече.

Важно е да знаете, че процесът на оптимизация не е еднократен. Истинската полза от тази дейност се извлича, когато добрите практики се прилагат в продължителен период от време и се комбинират различни методи за действие. Затова нашите експерти препоръчват да комбинирате вътрешна и външна оптимизация и са тук, за да ви помогнат в тази задача.

Защо имате нужда от SEO?

Като потребител, дори и Вие, когато търсите в търсачките опреден продукт или услуги, изписвате ключова дума или фраза и искате да попаднете бързо на най-релевантния резултат. Същото правят и вашите клиенти – търсят по ключова дума, преглеждат първите няколко резултата и се надяват да намерят желания продукт.


За да може Вашия бизнес да е един от първите резултати при търсене и да привлече тези потребители, е необходимо да има добра SEO оптимизация, която да поддържате в дългосрочен план. Това ще подобри класирането Ви в търсачката, ще увеличи трафика към сайта Ви и в крайна сметка, ще доведе до продажби.

SEO цели

Истинската полза от SEO оптимизацията не е да привлича едни и същи хора отново и отново на уебсайта Ви. Целта е да спечелите нови посетители и потенциални клиенти, които да могат лесно да Ви намерят в търсачките. Това ще постигнем чрез:

  • Намиране на ключови думи за бизнеса, които потребителите най-често търсят и увеличаване на техния брой;
  • SEO оптимизация на вече създадените страници на уебсайта – препоръки как да се подобри съдържанието, за да отговаря на търсенето, имплементация на ключовите думи и оптимизация на снимки;
  • Изграждане на мрежа от страници, които препращат към уебсайта ви;
  • Оптимизация на бързината на сайта и др.